Lezend op Texel en goede start gewenst

fotograaf Pete Pronk

We hebben een heerlijke week gehad op Texel. Lezend, veel slapen en naar de zee. In ons huisje met een grote tuin erom heen is er altijd wel een plekje in de schaduw om te lezen. Genesis van Jonathan Sacks leidde tot veel gelach en boeiende gesprekken. Wat een briljante geest. Wij mogen dit huisje huren van een vriendin wat wij als een cadeau ervaren. Ook vriend Pete komt hier regelmatig en hij verblijft er nu. Het afgelopen weekend waren we genoegelijk even met ons drietjes.

Vandaag zijn we weer thuis en de vogels en de tuin krijgen als eerste onze aandacht. Het moet hier geregend hebben, want de tuin ziet er best aardig uit, behalve wat blad wat al aan het uitvallen is en een tomatenplant die wel verbrand lijkt, staat de rest er redelijk levend bij. De bloemen wat kleiner door de droogte maar staan toch dapper te bloeien en de lavendel geurt volop. Voor de rest is het een kwestie van de dode bloemen bij de dahlia’s eruit knippen, goed vegen, en de bakken verzorgen.

Het is ook weer heerlijk om thuis te zijn en te genieten van ons heerlijke bed en de ruime badkamer.

Maar september is ook het begin van een nieuw werkjaar en ik moet/mag weer keuzes maken op welk verzoek ik wel en op welk verzoek ik niet inga. Een belangrijk criterium is “ga ik ervan zingen” of voelt het als werk, als een verplichting. Vaak is dat snel duidelijk.Ik weet niet precies waarom of waardoor maar soms blijft een verzoek haken en aarzel ik een paar dagen. Zit er druk op het verzoek? Voel ik me verplicht? Wil ik graag aan de verwachting van anderen voldoen? Dat laatste kan ik wel vergeten, want dat is ondoenlijk met deze aantallen.

Wel verheug ik me op contact en gesprekken met lezers. Zo grappig wat mensen er allemaal in en uithalen. Door welke paragrafen zij zich gezien voelen of taal hebben gekregen voor emoties die in hen zelf dwarrelen. Of waar ze zich boos over hebben gemaakt en dat zij het totaal anders hebben ervaren. En er zijn altijd lezers die me wijzen op type of taalfouten waarvoor hartelijke dank.

Maar ik hoop vooral op wederzijdse ontmoetingen, echte gesprekken en nieuwe inzichten. Goede september start gewenst aan iedereen.

Eén gedachte over “Lezend op Texel en goede start gewenst

  1. Dag Liesbeth, wat een mooie zelfreflectie, de zuiverheid is groot die me diep in de kern van de ziel tegenkomt. Herkenbaar.
    Een reden om trots te zijn. Dat mag.
    En die taalfouten, ach, de tijd dat we een goed cijfer voor Nederlands moesten halen is gelukkig voorbij.
    Hartegroet
    Peter – Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =