Laat mij stromen

Rivier

Een van de fijnste dingen in huis, is het horen van de klanken van de piano. Barend speelt en laat zijn stem horen. Dat verveelt me nooit. Ik lees in een andere kamer en hij speelt piano. Voor mij is dat geluk.

De grote Confucius schijnt gezegd te hebben dat wie graag permanent gelukkig is, dikwijls moet veranderen. Stromen. Het leven laten stromen en niet steeds dammen opwerpen. Dammen van ‘zo hoort het’ en dammen van voorkeuren. Dammen van verwachtingen en denkbeelden.

Niet steeds kiezen en beslissen

Ik hou niet van veranderingen. Ik ben een mens van gewoonten. Ik ben aarde en vuur. Maar met het klimmen der jaren, lijkt het water zich aan te dienen. Door het leven gaan met voorkeuren is handig. Dan hoef ik niet steeds te kiezen en te beslissen. Maar ik moet mijn geluk daar niet van af laten hangen.

Ik raak van de leg

Ik drink graag goede koffie, geniet van vogels en strepen zonlicht in de kamer. Ik mediteer iedere morgen en yoga een paar keer in de week. Lezen en schrijven hebben mijn voorkeur boven hardlopen. Ik heb voorkeuren maar, ben ze niet. Toch raak ik nog steeds van de leg, als ik mijn voorkeuren niet kan leven.

Veranderen

Veranderen. Van perspectief wisselen. Ja Confucius, heeft toch gelijk. Andere gedachten,  of beter niet hechten aan de gedachten, doet het leven stromen.

Laat mij stromen.

 

Door: Liesbeth Woertman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 4 =