kijken met je hart

Sante heeft in haar augustusnummer negen mensen gevraagd hun tip, hun visie te geven op een lichter leven. Ik ben een van hen. Mijn tip is Kijk vanuit je hart naar jezelf.

Leven vanuit de ideale schoonheidsbeelden maakt het moeilijk ons lijf te voelen. Als je denkt dat je niet goed genoeg bent en het altijd meer en beter moet, kijk je van buiten naar jezelf en oordeel je de hele dag.

We zijn allemaal beschadigde mensen met onhebbelijkheden, lelijke gedachten, tegenstrijdige gevoelens. We hoeven niet te wachten tot we perfect zijn. We zijn al heel en vrij. We zijn al mooi. Het gaat om het vinden van een ritme in het leven: om alleen durven zijn, gericht op de gevoelens in ons lijf, contact hebben met ons lijf en van daaruit weer contact aangaan met andere mensen. Kijk zo weinig mogelijk in spiegels, kijk niet naar gephotoshopte ideaalbeelden, maar kijk vanuit je hart naar jezelf. In dat ritme kunnen we opnieuw de moed vinden, na elke kwetsuur, om lief te hebben en te beminnen, want daarin zijn we op zijn mooist.

Ook de andere tips zijn zinnig bijvoorbeeld die van Karlijn Massar Kies zorgvuldig met wie je jezelf vergelijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + vijf =