Kersenfestival

kersenbloesem

Dit weekend was er kersenfestival in Cothen. In de prachtige kersenboomgaard was het een gezellige drukte. Onder hoogstam kersenbomen werd er een markt gehouden. Hier waren streekproducten te koop. Overal vriendelijke en betrokken ondernemers wiens zelfgemaakte karamel, jam, advocaat en olie we mochten proeven. Er was een zorgboerderij aanwezig met prachtige olie o.a. walnootolie waar ik helemaal blij van werd. We gaan daar zeker komende tijd kijken.

Verder was er van alles te beleven wat met kersen te maken heeft. Ik zag een ontpit machine aan het werk. We aten verrukkelijk kersenijs en de Luikse wafels met een grote bak warme kersen deed me watertanden. En uiteraard volop vers geplukte kersen uit de boomgaard. Ik vond het een sensatie om onder een grote kersenboom in de schaduw te zitten naast twee nurkse boeren. Ze waren verbijsterd dat ik aan hun tafeltje kwam zitten en staarden met open mond naar me. Ik knikte ze vriendelijk toe.

Er speelde een live band liedjes van lang geleden. Oudere mannen speelden vrolijke bekende deuntjes en er werd volop gedanst. Foxtrot en andere stijldansen waren te bewonderen, maar ook groepjes vrouwen dansten vol overgave. Oude mensen die nauwelijks konden lopen, dansten en kinderen. Echt, ongeremd plezier van mensen van allerlei leeftijden met hele verschillende lichamen.

Innig voldaan met een kilo kersen en andere lekkernijen gingen we naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + 6 =