Iets nieuws ondernemen leidt tot meer van jou

de allereerste keer achter een drumstel

Mijn kleinkinderen zijn vaak in voor iets nieuws. Een vriend van ons had zijn drumstel bij ons opgeslagen en dat professionele drumstel staat mooi opgesteld op de zolder.

Zoals iedere woensdag waren de kleinkinderen bij ons. Het was slecht weer met sneeuwbuien, regenbuien en echt koud om buiten te spelen, hoewel de kleinzoon zich daar weinig van aantrok en er toch op uittrok met zijn vrienden. Nadat mijn kleindochter en ik een poosje fijn met elkaar hadden gepraat over het leven, liep ze een beetje te dralen wat ze wilde doen. Ik vertelde haar over het drumstel en ze wilde het direct bekijken. Twee trappen op en een groot zwaar luik omhoog tillen, kwam ze bij de drums. Ze ging er direct achter zitten en probeerden haar voeten op de verschillende pedalen te krijgen. Wonderlijk hoe ze blijkbaar direct wist, wat ze moest doen. Ze ging zitten en zonder woorden of dat ze aan mij vroeg wat ze moest doen, raakte ze de drums aan.

Er bleken geen stokken bij te liggen dus we togen naar de muziekwinkel en schaften daar prachtige houten lichtgewicht stokken aan. Voor je verjaardag alvast, zei ik, want ja anders was het sneu voor haar broer.

Thuisgekomen met de stokken ging ze direct weer naar zolder. Ze drumde en liet de bekkens horen met een vanzelfsprekendheid alsof ze het al vaker al gedaan. Ik zong er een beetje bij en dat vond ze helemaal mooi. Het was een heerlijke, speelse middag.

Zo fijn dat veel kinderen zomaar iets nieuws gaan oppakken. Waar zijn we als volwassenen dat vermogen verloren?

Al jaren geleden ben ik begonnen om ieder jaar iets nieuws te doen. Sommigen dingen zoals tangodansen waren kortstondig en andere activiteiten zoals stemexpressie doe ik nog tot op de dag van vandaag.

Ieder jaar iets nieuws doen, geeft mogelijkheden om jezelf op een andere manier te leren kennen en misschien nog wel belangrijker het geeft plezier. Probeer het ook eens. Wat lijkt je fijn om te doen? Ga dat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − vijftien =