HOVO Hoger Onderwijs Voor Ouderen

Boekenwand Museum Voorlinden

In het najaar van 2021 heb ik een fantastische cursus gevolgd bij de HOVO. Het Hoge Onderwijs voor Ouderen wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht en de Utrechtse Hogeschool. Hoogleraar Laurens ten Cate, van de universiteit van Humanistiek, een topdocent, gaf daar een 8 delige cursus over theologen van de 20ste eeuw. Het was de zesde aflevering van 25 eeuwen theologie. Ik heb genoten en zeer veel geleerd en schreef daar eerder een column over. Wat heerlijk om weer eens leerling te zijn.

Daardoor gestimuleerd, ook door het enthousiaste en slimme publiek, heb ik ja gezegd tegen het geven van een cursus over Wie ben ik als niemand kijkt, bij de HOVO. De cursus vindt plaats in Utrecht juni/juli 2023. Dat duurt nog even dus ik heb de tijd om er mooie inspiratiemiddagen van te maken.

Een leven lang leren heeft me altijd aangesproken omdat het zo mooi past in de levensloop als spiraal van bloei en verval. Nieuwe dingen leren zorgt ervoor dat er nieuwe verbindingen in de hersenen worden aangemaakt. Nieuwe dingen leren kan ertoe leiden dat je nieuwe mensen ontmoet. Nieuwe dingen leren kunnen een andere kijk op jezelf en de wereld geven. Mijn ervaring is dat nieuwe dingen doen ervoor zorgt dat ik me kan verheugen op iets. Dat kunnen verheugen maakt me blij en vitaal.

Wie wil dat nu niet?

Kijk ook eens op de site en zie of er iets voor je bij zit. Ons onderwijsaanbod – HOVO Utrecht : HOVO Utrecht.

Mijn uitgever Ten Have gaat een audio boek maken van Wie ben ik als niemand kijkt dat is ook fijn. Ik hou jullie op de hoogte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + dertien =