Hoera de geboorte van kind, man en boek

foto Barend Boot

Vandaag zijn Andreas en Barend jarig. Hoera, van harte gefeliciteerd en fijn dat jullie er zijn. Wel lastig allebei op dezelfde dag dus dat is aandacht en tijd verdelen en keuzes maken wanneer ieders feestje wordt gevierd.

Ook toon ik vandaag de geboorte van mijn nieuwe boek. Barend maakte deze foto gisteren in de tuin. De geboorte van een boek lijkt een romantisch idee maar dat valt wel tegen. Je krijgt op een onverwacht moment een pakket waarin tien auteursexemplaren zitten. Geen leuk mailtje vooraf of een gezellig kaartje nee gewoon een pakbon. Ik pak het pakket aan van de bezorger, scheur de doos open en haal er voorzichtig een boek uit, zittend op de trap. Ik voel niet veel en vind het jammer dat het zo onpersoonlijk gaat. De geboorte van een boek is toch een bijzonder gebeurtenis.

De doos neem ik mee naar boven en ga verder met wat ik aan het doen was. Ik schrijf een mailtje aan mijn vriend Pete en vertel het die middag aan Barend als hij thuiskomt. Zo kan er iets van blijdschap ontstaan want wie ben ik als er niemand kijkt?

Ik ben blij met het boek en vier haar geboorte publiekelijk aankomende donderdag 30 juni in het klooster in Huissen. Fijn om haar samen met jullie welkom te heten in de wereld. Je kunt erbij zijn door je op te geven bij het klooster in Huissen. Programma (kloosterhuissen.nl). Het is een inspirerend programma met Daniel van Mourik, Christien Brinkgreve en Annemiek Schrijver en muziek uiteraard.

Het vieren van een nieuw boek vind ik makkelijker dan het vieren van een verjaardag. Het klooster neemt al de logistieke zorgen op zich en dat maakt veel uit. Waarvoor grote dank. Misschien ook de verjaardagen maar in het klooster vieren. Dat scheelt twee dagen in de keuken staan.

Eén gedachte over “Hoera de geboorte van kind, man en boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + 6 =