Het volle leven

Aan de vijver in de tuin van Het Volle Leven

Wat hebben we genoten de afgelopen dagen in Appelscha. Twee nachten waren we te gast bij herberg Het Volle Leven. En te gast zijn, zijn de juiste woorden. De herberg woont bewoont en bewerkt door een team warme mensen. Mensen met verstand van vegetarisch koken en het onderhouden van een moestuin en kampioenen in hartelijkheid.

Op het moment van aankomst laat je, bijna vanzelf, je rugzak met zorgen en problemen bij het hek achter. Links de paardenwei en op het pad een grote, harige lobbes. Geuren van knoflook komen ons tegemoet en het stralende gezicht van de eigenaresse. Blozend met een rood hoofd van het boven de warme pannen staan, omhelsd ze ons. We kloppen veelvuldig op gezicht en armen. Ook werknemers of kan ik beter zeggen mede gastvrouwen geven ons een hand en een stralende lach. Aan een houten tafel worden meiknollen en wortelen geschild.

Twee dagen fantastisch gegeten, de moestuin bewonderd, bij de vijver gezeten en in het bos gewandeld. Het geluid van de vogels was overdonderend en de kippen kakelden erop los.

Herberg Het Volle Leven, inderdaad, de naam had niet beter gekozen kunnen worden. Grote dank voor deze heerlijke dagen.

Eén gedachte over “Het volle leven

  1. Ha Liesbeth, jij bedankt voor deze tip. Ik had hem onthouden en ben half juni 4 nachten geweest. Ik was alleen gegaan, en dat kan daar ook. Voelde me gezien, en heel erg verwend. Heb heerlijk gefietst in de omgeving en genoten van de natuur en de vogelgeluiden.
    Het eten was een waar culinair avontuur. Om nooit te vergeten!
    groetjes van Marlijn Wesseling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =