Het is niet alles goud wat er blinkt

Vanmorgen stuurde mijn vriendin Betty een advertentie van een cosmetische kliniek die adverteerde met het strakker maken van de vagina zonder operatie. Nee ik laat het beeld niet zien en noem ook de kliniek niet. Niet uit angst maar omdat ik geen gratis reclame wil maken. Zelf keek ik op hun site om te zien hoeveel geld ze hiervoor vroeger maar onder het kopje tarieven waren alleen praatjes te zien over vergoedingen door zorgverzekeraars. Onder aanbiedingen waren ook het werken met 24 karaats goud in het gezicht om te verjongen.

Ik maak me hier kwaad over. Stampvoetend kwaad. De zorgkosten rijzen de pan uit en dan zouden we dit soort leugens en onzin met elkaar betalen??? Er is een tekort aan artsen en verplegend personeel en dan werkt een deel in dit soort klinieken??

Vrouwen trap er niet in. De meest waanzinnige claims worden er op die sites geschreven. De ene leugen na de leugen. Besteed je tijd en geld hier niet aan.

Tegelijkertijd tijd toen ik haar berichtje kreeg, las ik in de krant over Zaporizja waar de atoomwaakhond de noodklok luidt over de verhoogde militaire activiteit rondom de kerncentrale. Wat kan ik doen? Ik staarde een poosje voor me uit en voel me machteloos. Daarna las ik het verhaal van Lara Nuberg die op 32 jarige leeftijd er achter kwam dat ze afstamt van Sumatraanse bijvrouwen en een Nederlandse slavenhandelaar. Toen hing ik knock out in de ringen en was de krant nog niet eens uit.

Ik probeer in mijn leven en in mijn schrijven zoveel mogelijk bemoedigend en optimistisch te zijn maar nu lukt het niet. Het kwaad staat echt voor onze voordeur en zit ook in ons. Het mensonterende kwaad van mensen als dingen te zien door ze geld uit de zak te kloppen of neer te schieten als ze je in de weg lopen. Door de ander te behandelen als minderwaardig. We zijn allemaal een mix van allerlei culturen en rassen, we zijn allemaal vrouwelijk en mannelijk, slim en stom, mooi en lelijk. Laten we daarmee leren leven. Ieder voor zich en allemaal met elkaar. Er is geen andere oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =