Help, ik heb vakantie!

Help

Vakantie is bij uitstek de tijd om ontdekkingen te doen over jezelf. Alle vertrouwde gewone dagelijkse bezigheden mogen anders. Vaak wisselen we van omgeving. In mijn geval verwisselde ik de stad in Nederland voor de dorpen en bergen in Oostenrijk. Behalve een nieuwe omgeving is er de tijd.

Ambivalent over vakantie

De tijd hebben en de tijd nemen. Niets is bekend dus om iedere hoek ligt een verrassing. Mensen die me kennen, weten dat ik niet van verrassingen hou. Ik hou van duidelijkheid en regelmaat. Alleen om die reden ben ik ambivalent over vakantie. Je wordt als mens zo uit je fundament gestoten.

Met hoogtevrees naar Oostenrijk

Nu zocht ik dus ook nog de bergen op. Een reden is de schone lucht vanwege het aanhoudend hoesten. Een andere reden was de uitdaging met de hoogtes. Ik heb namelijk hoogtevrees. Een juf heeft ooit tegen me gezegd dat het te maken heeft met angst om er bovenop uit te steken. Dat vond ik wel een lieve omschrijving.

Misselijk, duizelig en draaierig

In Nederland vermijd ik het klimmen van de Dom en het bezoeken van mensen die op een tien hoog flat wonen. Maar in Oostenrijk valt er niets te vermijden. Alles gaat omhoog of omlaag. Wat had ik het bij tijd en wijlen slecht. Het zweet brak me uit. Ik werd misselijk, duizelig en draaierig in mijn buik. ‘Help’ kon ik er zachtjes uitbrengen. Help!

Eng bij momenten

Wat was het eng bij momenten. Ik had stilletjes gehoopt dat ik van mijn hoogtevrees af was, nu ik zover ben gekomen. Maar nee, dat is niet zo. Ik ben met velen en er zijn ervaringen en wensen die ook een plek willen.

Monster klopt aan

Eigenlijk wist ik het wel. Als je net een punt hebt bereikt van sereniteit, van overzicht en tevredenheid, klopt het volgende monster aan je deur.

Leve de vakantie.

Door: Liesbeth Woertman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × drie =