Heldinnen

 

 

 

 

8 maart 2019 was het thema van internationale vrouwendag Heldinnen. In de gemeente Gouda staken vrouwen van allerlei organisaties de koppen bij elkaar en organiseerden een middag en avond met lezingen, workshops en een feest, zoals op zoveel plaatsen in de wereld.

Ik was uitgenodigd door de soroptimisten en mocht een lezing geven in de raadszaal van Gouda en de middag werd geopend door Monique. Een vrouw zonder armen en benen met een krachtige stem en een mooie bos haar in een rolstoel opende de middag.

Ademloos keek ik eerst naar wat ontbrak maar toen ze begon te praten met een krachtige, heldere stem zag ik al heel snel haar, Monique als geheel. Ze vertelde dat ze in een warm nest was geboren en dat haar moeder en haar dochtertje haar heldinnen waren. Met haar hulphond verzorgt zij haar kind en ze is actief als hoofdredacteur bij Support Magazine lifestyle over leven, werken en wonen met een lichamelijke beperking. Monique kondigde de workshops aan en vertelde over de heerlijke hapjes die door verschillende vrouwen waren gemaakt en het feest van die avond.

Eigenlijk vertelde ze de essentie van mijn lezing. Het feitelijke lichaam doet niet zoveel voor de uiteindelijke waardering van het lichaam. Het gaat erom wat je schoonheidsideaal is, met wie je je vergelijkt en of je in een warm nest bent geboren en je geliefd voelt. Iedere mens, ieder lichaam is uniek. Streef niet naar perfectie, want je bent al mooi. Dankjewel Monique.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × drie =