Gisteren gebeurde er een wonder

Kleinzoon

Ik bespeel geen enkel muziekinstrument. Wel zing en dans ik graag. Zowel het zingen als het dansen geven me een gevoel van ruimte en lichtheid in mijn lichaam. Maar gisteren gebeurde er een wonder. Mijn kleinzoon vroeg of hij met de grote gitaar mocht spelen. Ik gaf hem de gitaar en legde die voor hem neer. Hij begon direct te tokkelen en ritmisch op de kast te timmeren. We zongen er samen bij.

Hij bewoog zijn hele lichaam en straalde

RaamNa een kwartiertje stond hij op en liep naar de piano. Hij gaf aan dat ik gitaar moest spelen en dan ging hij op de piano. Ik probeerde het en verdomd er kwam geluid uit. Hij pingelde op de piano en we zongen steeds harder. Hij bewoog met zijn hele lichaam mee op de muziek en straalde. En ik tokkelde met mijn vingers, tikte op het hout, mijn voet ging meedoen en het werd één grote vrije jazzsessie!

We speelden en speelden

Barend kwam binnen en straalde van zoveel plezier en ook hij begon mee te zingen en ritmisch op de kinderstoel en deuren te tikken en wat hij maar kon vinden.
Het was dinsdagmiddag. De regen viel met bakken uit de lucht. We speelden en speelden tot we niet meer konden.

Een prachtig moment van diep geluk. Toen zijn vader hem op kwam halen hebben we nog even voorgedaan wat we hadden gemaakt.

Blij stapten ze samen de regen in.

Door: Liesbeth Woertman.

 

Psychologie van het Uiterlijk

3 gedachten over “Gisteren gebeurde er een wonder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 20 =