Eerste college voor de HOVO

Daar sta ik dan weer in een collegezaal van de Universiteit Utrecht. Drie jaar met emeritaat en vandaag mijn eerste college voor de HOVO, Hoger Onderwijs voor Ouderen.

Zou ik het nog kunnen? Willen mijn hersenen meewerken in deze hitte? komen de voorbeelden zomaar op in mijn hoofd als iemand een vraag stelt?

Zo vaak heb ik hier gestaan en op andere plekken binnen en buiten de universiteit en altijd is de eerste keer in een nieuwe groep spannend. Dit is een bijzondere groep van 42 mensen, bijna allemaal tussen de 50 en ?? en een jonge vrouw van begin 20. Kijk die stal uiteraard direct mijn hart. Je zomaar opgeven voor een cursus die bedoeld is voor 50 plussers, vraagt moed. Dus fijn dat je erbij bent.

Zij hoeven hier niet te zitten, in een oud gebouw, zonder airco en buiten 26 graden. Er wordt geen boekhouding bijgehouden, geen tentamen gedaan en geen huiswerk opgegeven. Ieder zit hier om te leren en dat merk je als docent.

Heerlijk om les te geven aan deze groep. Ik hoop wel dat het volgende week iets koeler is.

2 gedachten over “Eerste college voor de HOVO

    • Ja ik had een mooie balans van persoonlijke en intellectuele verhalen., slechts één keer dacht ik waar ga ik naartoe?? Maar dat kon ik wel weer charmant oplossen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 5 =