Durf jezelf te zijn

Ik had in deze tijd van in huis opgesloten zijn een interview gegeven aan de VIVA. De werktitel was Mag je nog lelijk zijn? dat vond ik best een gekke vraag. Nu de VIVA op de deurmat ligt, las ik dat ze ervan gemaakt hadden Fillers&filters durf jij nog jezelf te zijn? Dat lijkt me een betere vraag.

In het intro wordt de vraag geherformuleerd tot “Er worden steeds meer cosmetische ingrepen uitgevoerd en over bijna elke foto gaat wel een filter. Waarom worden we zo in beslag genomen door onze buitenkant?”.

De interviewster Amanda van Schaik vertelde me het volgende verhaal. Zes jaar geleden interviewde ik een cosmetisch arts en op een gegeven moment hadden we het over mij en de cosmetisch arts schatte me 36, terwijl ik toen 33 was. Het proleem lag in mijn slinkende vetcompartimenten, vertelde ze. Daardoor verloor mijn gezicht aan volume dat zag ze aan mijn slapen die een beetje hol waren en de deuk tussen mijn wenkbrauwen. Ze wilde wel een paar spuitjes zetten. Op dat moment dacht ik: spuit me vol. Ik deed het niet.

Amanda wist niet dat ze vetcompartimenten had. Ik ook niet trouwens. Dit verhaal denkt me denken aan een paar jaar geleden toen ik voor het eerst over een ooglidcorrectie hoorde en ik daarna voor de spiegel ging staan en voor het eerst zag dat een van mijn oogleden inderdaad hing.

Je ziet het pas als je het weet, sprak een bekende voetballer.

Kijk niet met een beoordelende blik van een cosmetisch arts naar je gezicht maar kijk zacht, met een kleine glimlach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × twee =