Dik tevreden

DIK TEVREDEN in Psychologie Magazine

Vandaag viel de Psychologie Magazine op de mat. Ik had een tijdje terug een interview gegeven aan Ria Corveleijn en nu was het artikel over Ik mag er zijn, dik en eindelijk gelukkig, verschenen. Vier vrouwen en een man worden geportretteerd die hun hele leven al aan het lijnen zijn geweest en nu op een punt zijn gekomen om te stoppen met lijnen en zichzelf zijn gaan accepteren. Ik hoop dat het andere mensen zal bemoedigen om ook toe te komen aan dat gevoel van er te mogen zijn.

De maatschappij is erg negatief over dikke mensen en de internist endocrinoloog en oprichter van het centrum Gezond Gewicht Liesbeth van Rossum benoemt dat de maatschappij dikke mensen vaak weg zet als lui en ongezond.

Door anderen negatief bejegend te worden maakt het lastig om tot een positief lichaamsbeeld te komen. De lange weg naar zelfacceptatie daar staat dit tijdschrift vol mee en het barst van de tips, maand na maand. Laten we beginnen met een kleine stap namelijk vriendelijk zijn tegen een ander en tegen ons zichzelf en misschien leiden al die kleine stapjes uiteindelijk tot het kunnen vieren van al onze verschillende lichamen.

Er mogen zijn. Laten we elkaar daarin bevestigen. Fijn dat jij er bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 8 =