De wereld leren kennen via taal en koken

Gisteren weer genoten van mijn geliefde kleinkinderen. Isabella wilde laten zien hoe goed ze aan elkaar kan schrijven. Ik gaf haar een schrift en een pen en zei: “schrijf maar een brief aan mij” en ik kreeg een prachtige brief met de aanhef voor mijn liefste oma en ook mijn oma uit Spanje. Was liefste met een ffffff of een vvvvv?

Daarna wilde ze een lied maken net als opa Barend die liedjes schreef. Nu bleef het langer stil maar kwam ze toch na enige tijd vragen of je een liedje ook aan elkaar schrijft. Ja hoor een liedje is net als een brief dus bij allebei schrijf je de woorden aan elkaar. Uiteindelijk kwam ze haar lied laten zien. “Er komt steeds maar zie ginds komt de stoomboot in mijn hoofd”, zei ze. Dat lied had ze dus maar opgeschreven.

Mijn kleinzoon leerde ik gisteren hoe hij boerenkool kon roerbakken en pompoen in de oven kon maken. Hij was trots op het resultaat vooral dat vleugje zout bij de boerenkool was een goede uitvinding. Na een half uur haalde hij voorzichtig een stukje pompoen uit de oven en deed een stukje in zijn mond. Volgens hem was ie goed. Nu kreeg hij ineens zin in een gebakken eitje, zijn zus en ik hoefde niet, maar opa Barend wel dus werden er twee eitjes gebakken. Professioneel tikte hij de eitjes tegen de rand van de pan en schrok een beetje van het gespetter. Misschien moest hij het gas wat lager zetten. Uiteindelijk aten we heerlijk.

Allebei hadden ze een scheur in hun broek. Het was gewoon slijtage maar volgens hen was het hip? modern?vet? verdorie wat voor woord gebruikten ze? Ik weet het niet meer maar wat ik wel weet is dat we een heerlijke middag met elkaar hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 1 =