De Nachtzoen

De nachtzoen 

 

Kent u het mooie programma van de EO De Nachtzoen?

“Een charismatisch persoon geeft ons een spreekwoordelijke nachtzoen. Bekende en onbekende Nederlanders zijn te gast om in een kort gesprek te vertellen over hun nachtelijke kopzorgen en vergezichten”. Het zijn mooie gesprekken over inspiratie, hoop en troost, zo schrijven ze op hun website. Op dit moment presenteert Hella van der Wijst het programma.

Ik was gevraagd omdat de titel van het nieuwe boek Je bent al mooi hen intrigeerde.

Vandaag waren de opnames in een groot oud pand in Hilversum. Het is een oud klooster en dat is in de sfeer te merken. Mijn vriendin F. was zo lief om me met de auto te brengen. We werkten vanmorgen allebei op de Uithof in Utrecht en met de auto was het een minuut of twintig. F. is een uitstekende chauffeuse en het scheelt me echt veel stress. Het is zo fijn om met een rustig persoon die me goed kent op pad te gaan. Een televisie opname kost me ondanks al mijn ervaring toch spanning.

We belden aan en de deur zoefde open. In een open hal zat een mevrouw achter een balie en van haar kregen we een badge. Dat was nodig want anders kom je het gebouw niet in. Die badge moest dan tegen een poortje aan worden gehouden en  dan zwaaiden de deurtjes open. Een vriendelijke mevrouw bracht ons naar de visagiste. In een klein kamertje met veel licht en een enorme uitstalling aan potjes en kleurtjes nam ik plaats op een soort ouderwetse scheerstoel. De vrouw keek me aan en zei u heeft een goed make-up gezicht. Ik keek waarschijnlijk met een gezicht als een vraagteken en zij verklaarde dat ik goede botten had in mijn gezicht, zodat ze alleen de vorm hoefde te volgen. Ook over mijn wenkbrauwen was ze dik tevreden.

Ze vertelde dat ze in Amerika doden in de make up had gezet maar dat het vaak veel verder ging dan wat poeder. Er werden ingrepen uitgevoerd om de dode als levend te presenteren. Een lijk werd bijvoorbeeld op een stoel achter een bureau gezet omdat diegene altijd aan het werk was. Mijn mond viel open.

Daarna mochten we naar Michael en ik was zo flauw om te zeggen hoe heerlijk ik het vond om door engelen omringd te zijn.

Een voorgesprek volgde en ik werd aan de techniek gekoppeld. We werden naar een kleine ruimte gebracht waar de opnames voor De Nachtzoen plaatsvond. Hella begon direct een gesprekje waardoor licht en geluid gecontroleerd konden worden. Er was geen nervositeit, nee er heerste een prettige ontspannen sfeer. Ze opende met de vraag wat ik van de nacht vond. Ik vertelde dat de nacht fijn was, zonder spiegels en zonder de blikken van anderen en dat het makkelijk was zonder licht om bij mezelf te blijven.

Alles werd in tien minuten opgenomen en ik vond het een fijn gesprek. U mag zelf oordelen wat u hiervan vindt als deze nachtzoen in april wordt uitgezonden. Ik hoor het graag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 − 1 =