Cranio

sacraal

Een van mijn oud-studenten mailde me met de vraag of ik in april een lezing wilde geven. Ik antwoordde haar dat haar vraag op onvruchtbare bodem viel. Vertelde dat ik ziek was geweest en heel traag herstelde. Zij bood me een craniosacraal-behandeling aan. Dat was frappant aangezien ik aan het zoeken was hoe ik mijzelf nog beter kon ondersteunen en in die zoektocht was ik ook ‘craniosacraal’ tegengekomen. Ik bekeek diverse foto’s op internet om te zien aan wie ik me durfde toevertrouwen. En toen kwam haar aanbod, een craniosacraal-behandeling, gratis. Ik zei ja.

Op een koude morgen

Op een koude morgen fietste ik naar het andere einde van de stad en belde bij haar aan. Zij was vijftien jaar geleden afgestudeerd als psycholoog en verdiepte zich nu in craniosacraal-behandeling. Gekleed mocht ik op de tafel gaan liggen na een kort gesprek over wat mijn klachten waren.

Grote donzen veren

Ze begon met mijn voeten. Zachtjes nam ze mijn voeten in haar handen. Kleine, warme handen die al snel veranderden in grote donzen veren. Ze luisterde naar het ritme van mijn lichaam, zei ze. Ik sloot mijn ogen en luisterde met haar mee naar mijn lichaam. Een uur te mogen liggen en zachtjes aangeraakt te worden, is al heerlijk. Haar hand op mijn heiligbeen en andere hand op mijn buik is weldadig en voelt zeer steunend.

Ruim en rustig

Als ze bij mijn borst is aangekomen, voel ik een intense woede en mijn borst schreeuwt om ruimte. Verbaasd en verwonderd onderga ik deze behandeling. Daarna voel ik me ruim en rustig. Dankjewel voor dit cadeau.  Ik kocht direct het boek over cranio sacraal zelfbehandeling, een goede gezondheid en ontspanning door zachte massage van Daniel Agustoni en doe iedere dag zachte oefeningen.

Heel fijn, maar niet zo fijn als bij Jeannet.

Door: Liesbeth Woertman.

3 gedachten over “Cranio

  1. Beste Liesbeth,

    Wat heb je het treffend mooi, ontroerend beschreven. Dank je wel daarvoor én voor je vertrouwen. Dit jaar ‘vier’ ik voor de allereerste keer geen Sinterklaasfeest, maar jouw woorden beschouw ik als een heel bijzonder kado.

    Lieve CranioCacrale groet,

    Jeannet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − negen =