Chaos

Chaos

Zou streven naar perfectie te maken hebben met de chaos van ons leven? Mijn moeder belt paniekerig op met de vraag waar ik ben. Ik sta op het punt om naar mijn werk te gaan, zei ik. Ik hoorde de bel niet zei ze. Mijn hulp stond voor de deur maar ik hoorde de bel niet, omdat ik weer in slaap was gevallen. Ik ben zo raar in mijn hoofd en herken de dingen niet meer. Waar ben ik toch zo van geschrokken?

Ik weet het niet moeder. Heb je je pillen ingenomen? Vorige week had ze vier dagen haar hartmedicatie en bloeddruk pillen niet ingenomen. Vergeten. Mijn broer had een medicijnendoos gekocht zodat ze per week alle pillen per dag in de doos kon sorteren, maar dat lukte haar niet. Hij had de pillen geordend dus had ze ze vanmorgen ingenomen en was daarna weer in slaap gevallen.

Maar het geeft toch niet dat je weer naar bed bent gegaan. Je hebt het nodig, zei ik. O ja dat is zo, zei ze. Maar dan weet je dat ik nog steeds niet goed in mijn hoofd ben. Bel je straks weer?

Ondertussen stapelen de verhuisdozen zich op en zijn we ons hele huis aan het sorteren, wat weg kan, mee gaat of aan wie we wat kunnen geven.

Ik heb zo een afspraak met een uitgever voor mijn nieuwe boek. Gisteravond wilde de wasmachine niet meer pompen en stuurde ik een mail met een verzoek tot reparatie.
Donderdag was ik prachtig toegesproken in de faculteitskamer als dank voor mijn negenjarig onderwijs directeurschap en hadden ze de heerlijke hapjes voor me gehaald en mooie wijnen in plaats van de gebruikelijke.

Door verschillende mensen werd ik geroemd als rolmodel, mijn visie op het onderwijs en dat ik had laten zien dat kwetsbaarheid een kracht is. Echt prachtige complimenten. Er waren veel mensen gekomen en het geroezemoes was moeilijk omdat ik nog steeds wat overprikkeld ben. Het was de eerste keer sinds een jaar dat ik in zo’n grote groep mensen was. Ik had me niet gerealiseerd dat veel mensen wat woorden met me wilde wisselen.

Gelukkig, tijdens de speeches werd ik wat rustiger en kon ervan genieten.
Terwijl ik dit schrijf, belt de wasmachine monteur of hij vanmiddag kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − zes =