Blue mondag

wijk bij duurstede januari

Rode maandag zag ik vanmorgen toen ik naar de bus liep om naar het Science Park te reizen. Een overweldigd kleuren schouwspel dat prachtig in beweging was. Tijdens de busrit zag ik er nog allerlei roze en blauw tinten bij komen.

Daar krijg ik een goed gevoel van zo op de maandagmorgen. Niks blue mondag als de somberste dag van het jaar. Dat kan toch helemaal niet. Het is onmogelijk om een dag in het jaar uit te roepen als meest sombere want dat is voor veel mensen behoorlijk verschillend. Voor mensen die in de rouw zijn, zijn vele dagen grijs. Voor degenen die depressief zijn, zich alleen voelen, pijn hebben zijn vele dagen allerlei tinten grijs en zwart. Voor mensen die verliefd zijn, iets moois hebben meegemaakt of gedaan en mensen die zich veilig weten, kan vandaag alle kleuren van de regenboog hebben.

Loop eens wat langzamer, adem wat dieper, kijk eens wat verder om je heen en zie hoeveel kleur nuances er zijn.

Juist in de ochtend zijn in de maand januari vaak schitterende kleuren te zien. Kijk er eens naar, adem erin en vertrouw erop dat we ieder dag weer wat meer naar het licht toe gaan. Laat je niet gek maken door een term als blue monday. Kleur je eigen dagen.

Vandaag koos ik voor een knalroze wollen trui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 16 =